Home » , , » Jawatan Kosong Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia - 10 Disember 2017

Jawatan Kosong Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia - 10 Disember 2017

Iklan jawatan kosong terkini Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia | Jawatan kosong terkini di Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia Disember 2017. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi kerja kosong di Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia. Butiran iklan jawatan kosong adalah seperti berikut:

1. PEMBANTU SYARIAH LS19 (11 KEKOSONGAN)

Tarikh tutup permohonan pada 10 Disember 2017
Lokasi : Seluruh Malaysia
Sektor : Kerajaan

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia telah ditubuhkan pada 31 Ogos 1957, iaitu bersamaan dengan hari Kemerdekaan Tanah Melayu pada ketika itu. Pada awalnya, semasa penjajahan Inggeris, Perkhidmatan Awam Negeri-Negeri Tanah Bersekutu Melayu ketika itu di bawah pentadbiran Inggeris. Kemerdekaan Tanah Melayu pada 31 Ogos 1957 telah dengan sendirinya membentuk pemerintahan baru Persekutuan Tanah Melayu yang merdeka dan berdaulat. Secara Rasmi, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam telah dibentuk sebagaimana termaktub dalam Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan

Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan:- "Tertakluk kepada peruntukan mana-mana undang-undang yang ada dan kepada peruntukan Perlembagaan ini, maka adalah menjadi kewajipan sesuatu Suruhanjaya yang dimaksudkan oleh Bahagian ini melantik, mengesahkan, memasukkan ke dalam perjawatan tetap atau perjawatan berpencen, menaikkan pangkat menukar dan menjalankan kawalan tatatertib ke atas anggota-anggota bagi perkhidmatan-perkhidmatan yang diliputi oleh bidang kuasanya."
 HG
Jawatan Kosong Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia
Jawatan Kosong Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia
Iklan jawatan dan syarat permohonan disini
Permohonan online disini