Home » , , , , » Jawatan Kosong Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (ASWARA) - 31 Julai 2016

Jawatan Kosong Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (ASWARA) - 31 Julai 2016

Iklan jawatan kosong terkini di Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (ASWARA) | Jawatan kosong terkini di Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (ASWARA) Julai 2016. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi kekosongan jawatan di Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (ASWARA). Butiran adalah seperti berikut:

1. PROFESOR / PROFESOR ADJUNG
2. PENSYARAH
3. PENOLONG PENSYARAH

Tarikh tutup permohonan pada 31 Julai 2016
Lokasi : Kuala Lumpur
Sektor : Kerajaan

AKADEMI SENI KEBANGSAAN (ASK) yang ditubuhkan pada tahun 1994 dibawah Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan Malaysia kini dikenali sebagai AKADEMI SENI BUDAYA DAN WARISAN KEBANGSAAN (ASWARA) berkuatkuasa pada 1 Ogos 2006 melalui AKTA Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan 2006 (Akta 653)

ASWARA merupakan satu-satunya institusi pengajian tinggi dalam bidang persembahan yang didokongi sepenuhnya oleh Kerajaan Malaysia dibawah Kementerian Perpaduan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan Malaysia. Ia merupakan sebuah institusi pengajian tinggi yang menyediakan ruang pembelajaran, penyelidikan dan penerbitan akedemik serta khidmat nasihat professional dalam bidang seni budaya dan warisan yang bertujuan menghasilkan seniman yang mahir dan karyawan yang berwibawa dalam bidangnya disamping memantapkan kesinambungan warisan seni negara. Pada prinsipnya ASWARA menumpukan kepada pendidikan seni bagi melahirkan “performers” yang berilmu dan professional bagi mengisi industri seni negara.

Jawatan Kosong Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan (ASWARA)

Iklan jawatan dan syarat permohonan disini
Muat turun borang permohonan disini